Leve med ei hånd, og dårlig til bens…

den

Ja, jeg tenkte jeg ville forsøke å beskrive kort om hvordan det er å gå rundt å kun kunne bruke ei hand.. samt hoppe rundt som ei krøkke med dårlig bein..
det kan kort forklares enkelt og greit.. «helt for jævlig…» og det er vel en dekkende beskrivelse..

For når hodet fungerer som før, og trangen og lysta til å få utretta noe fornuftig kommer tilbake.. samtidig som kroppen er full av energi og pågangsmot, og lista over ting en ønsker å få gjort er lang som et år..

Ute skinner sola, varmen ute begynner å nærme seg T-skjorte vær og jeg går ut i hagen, ser at her trengs det en shine ja.. kong vinter har satt sine spor.. tar tak i raka.. og det viser seg raskt hvor lite effektivt det er å rake med ei hånd, og dårlig til beins.. tar i stedenfor å prøver å planlegge litt nærmere for der vi vil gjøre om ugresshagen til en kjøkkenhage med litt jordbærplanter osv.. joda, jeg klarer å pirke litt i jorda, men å få spikket hjørnemerkene og få bygget ramma til der vi skal fylle med ny jord, neida, det går ikke..

ser meg litt rundt.. hmm.. stigen holder på å falle ned fra veggen, forsøker å sette inn ny skrue til festet.. nei.. det gikk heller ikke, vanskelig å holde skruen mot veggen og skru samtidig med ei hånd.. jeg fortsetter med raka og plukker for hånd opp ting som ligger strødd.. nok en ting jeg må ha hjelp til å få gjort.. eller så føres det opp på lista over ting som får vente til jeg er frisk igjen i armen..

Når jeg er ferdig med hagen og det ikke var mer jeg kunne få gjort der, tok jeg en tur ned til båten.. der har jeg lært meg en teknikk for å komme ombord i båten, der klarer jeg å vaske og stelle litt, og med musikken på og varmen fra sola så føles det godt å være ombord, men når det kommer til å skulle få mekket litt.. neida, det funket ikke..
Jeg klarte å skru ut skruer og slikt, men når det kom til å skulle koble ledninger osv, så gikk det ikke med ei hånd igjen.. forsøker å bruke venstrehånda så godt jeg kan til å holde ting, men klarer ikke å stikke handa ned i mellom ledninger bak i dashen for å koble der, så det er nok en ting som må føres på listen..
Jeg får satt ting sammen igjen og vasker litt til før jeg pakker sammen og kommer meg ut igjen..
Godt å få vasket og ryddet, men irriterende at jeg ikke kan få gjort de tekniske tingene jeg gjerne vil ha gjort..

På toppen av det hele har brygga mi kollapset som følge av isen i vinter, så den må rives og bygges opp på ny..
Her kan jeg heller ikke få gjort noe før venstre arm og hånd virker igjen..
evt så må jeg be om hjelp her også…

Men jeg som hater å bry andre og spørre om hjelp…
Jeg er en person som heller har ordnet ting på egenhånd og stiller helst opp for andre som trenger hjelp..
Så for meg er det et dypt tak langt nedi sjela når jeg må krype til korset og be om hjelp..

Men så er jeg sta også da, og prøver¨å få ting til likevel.. men dessverre.. fortsatt plenty av enkle ting jeg må ha hjelp til 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s