Glad i mat jeg??? God mat ja selvsagt.

Jeg har i mange år spist mye god mat, men det hele startet nok i veldig ung alder da jeg stod på kjøkkenet på en krakk å hjalp til når min mor lagde mat. Hun har alltid lagd god mat, og nok mat, ja selv om det kom en eller to ekstra til middag var det alltid mat nok til alle.
Jeg var ikke gamle kroppen før jeg lagde mat fra bunnen av, husker jeg enkelt lagde potetmos og grøt osv på egenhånd.

Når jeg flyttet for meg selv i Oslo var det rett som det var at jeg lagde 3 retters menyer på en hybelkomfyr med 2 plater og mini ovn.
Det var gjerne hjemmelaget karamellpudding til dessert,  og biff var nok mye på menyen siden det var kort vei til Sverige og harry handelen 😉

Når jeg var ute å spiste på resturanter var det til å prøve å lage til noe lignende på egenhånd, og jeg inviterte ofte venner på besøk for å kunne lage noe god mat og prøve meg på noe nytt..

Etterhvert flyttet jeg til leilighet med større kjøkken og mere muligheter, her ble jeg fortrolig med grilling samtidig som jobben regelmessig tok oss med ut på flotte fine steder som resturantene Oro, Statholdergaardens krostue, markveien mat og vinhus, og lignende steder.
Regelen var at vi skulle på nytt sted hver gang, og maks en kunne ha vært der tidligere og det skulle være god mat. Under disse besøkene lærte jeg mye om mat og ikke minst viner.
Jeg har å vært med på matkurs.no sitt sted der du lager din egen mat i grupper og fikk servert forskjellige viner og kjent hvordan de forandrer seg etter hva mat du spiser osv. en fantastisk opplevelse.
Jeg lærte også å smake på nye retter og fikk mange gode opplevelser innen matretter.

I dag sliter jeg litt, for jeg har sååååå lyst på god mat og kokkelere som før, men hjerneblødningen lammet armen og beinet mitt, selv om jeg kan gå er det tungt å stå lenge og det å jobbe med ei hand går tregt og mye er utrolig tungvindt å få til, men får da god hjelp til kuttingm skrelling osv.
Så jeg lager fortsatt mye god mat og av mangel på å kunne ut å spise god mat, blir det å se på tv show som omhandler god mat, og favorittene er Jamie Oliver, Gordon Ramsay og Hellstrøm, for meg hadde det vært en drøm å få opplevd en dag på kjøkkenet med en av disse for å lære tekniker og hvordan de kombinerer krydder til mat og ikke minst det å behandle råvarene riktig for å få frem den gode smaken.

Jeg har vært med på Mat For Mannfolk gruppe hvor man lærer og opplever mye god mat og drikke fra kokkene Trond Moi og Stian Tungland, dessverre har jeg ikke fått deltatt på så mange av disse kveldene etter jeg ble syk, mest pga handicapet og ikke kunne gjøre så mye annet enn å se på. Men jeg har lært mye av de kveldene jeg var med, bla sauser etc. og får jeg muligheten er jeg å spiser på Bølgen og Moi.

Nå for tiden forsøker jeg meg å lage mat, og slikt som focatchia brød, fiskesuppe og sauser lages fra bunnen.

Men nå får jeg pakke opp svinefileten og få ferdig grillmaten til middag i dag 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s