I kveld skal det testes å lage tortillalefser her hjemme tenkte jeg..
godt med ost, skinke, salat og dressing på.. 🙂
Oppskriften er:
ca 5 dl hvetemel
1 1/2 teskje bakepulver
1 teskje salt
2 teskjeer olje (f.eks rapsolje eller smaksløst olivenolje)
ca 2 dl lunket/fingervatrmt vann
Det tørre blandes først, bruk jeg bruker eltekroken på kenwood maskinen.
la maskinen gå en stund slik at det blir godt blandet.
Tilsett vannnet i små mengder av gangen mens maskinen går, tilsett evt mel om det trengs.
Kjør til deigen er godt eltet, litt klissete skal den være, legg over en hånduk og la deigen hvile i 20-30 minutter.
Legg deigen ut på bakebordet, del den i 4, og deretter deles de igjen til passe små stykker, disse rulles til boller i handa, deretter kjevles de ut til passe tykkelse, stekes så i tørr panne, ca 30 sek. pr side, de begynner å boble litt.. helt normalt.
denne oppskriften bør gi 6-7 lefser..
lykke til..
Litt tykke, fikk ikke til å kjevle de tynne nok..
Men de var snadder med litt spekemat på 😉