Ny «dings» på kjøkkenet ankommet.

den

2013-06-04 15.59.04Da jeg er litt over snitt glad i mat, og spesielt god mat! kom jeg over noe som heter Souse Vide.
Denne saken importeres og selges av Souse Vide Norge (http://sousvidenorge.no/). Det er i grunn så enkelt som et avansert vannbad som holder konstant temperatur på inntil 0,5 grad. Dette brukes til langtidsvarming av kjøtt o.l.

Man krydrer og vakumpakker kjøttstykke og legger det i vann som er konstant på kjernetempen for det kjøttstykket, der lar du det ligge i X antall minutter/timer og siden det er konstant temperatur så kan det ligge der lengre enn nødvendig uten at det blir overstekt/kokt.

2013-06-04 16.35.03Resultatet er at kjøttet varmes opp og bader i egne krafter og krydder, dette gir et veldig mørt og saftig kjøttstykke.
Når kjøttet er ferdig tar du det ut og svir det 30-45 sek på hver side i panna eller grillen, er du ute etter noe spesielt tar du creme brulé brenneren og karamelliserer kjøttet.. kjøttet blir helt jevnt stekt, så om du skal ha en medium og en well done biff, så lar du dem ligge til de er medium i vannbadet, tar dem opp og steker sidene, den mediumen trenger bare 30 sec på hver side.. saftene fra posen kan tømmes ut i posen og koke ut panna med, blir redusert til en god kjøttkraft.

Kjøtt stekt i panne: Her ser du kjøttet er grått ytterst og mer rosa mot midten.
biff2

biffenKjøtt som har vært i vannbad er tydelig å se på bildet, jevn farge hele veien fra skorpe til senter.

Det finnes gode oversikter over kjernetemperaturer og koketider, men etterhvert lærer man seg hva sin egen favoritt er :).

Annen bruk av «dingsen» er f.eks lage creme brulé, koke egg, og ved et barneselskap er denne perfekt til å holde haugen med pølser var,me uten at de sprekker, bare å sette maskinen på xx antall grader og vente til vannet har rett temp, så blir det der.

Det ligger veldig mye ute på youtube og google om du bare søker på «souse vide» så får du mange treff.

Bestillingen gikk utrolig raskt. Orderen ble lagt inn på søndag, mandag kl 11 kom bekreftelsen i eposten, tirsdag kl 15 stod pakken på kjøkkenbordet. det er imponerende. I tillegg fikk jeg med litt ekstra, så i kveld har jeg satt meg inn i bruksanvisningen for å se om det virkelig er så enkelt som jeg trodde, og det var det.
Utpakkingen, tilkoblingen osv ble gjort uten å se i anvisningen en gang, i morgen blir det å skaffe et stort stykke kjøtt å prøve meg på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s