Utfordring for 2014, Preikestolen

ImageDa er det klart, om været er med oss skal vi på toppen av preikestolen i mai 2014. I januar begynner jeg med et treningsopplegg som er basert på å nå målet om å komme meg til toppen.
Jeg må bygge opp mye styrke og utholdenhet for å klare dette i tillegg til at jeg må ha fokus på å få mer funksjon i ankelen og kondis selvsagt.

preikestolen_kartDe jeg har pratet med mener at det bør være farbart for meg med mine utfordringer i venstre foten og kontroll på ankelen, men jeg har gode fjellsko fra Salomon, disse gir meg god støtte i ankelen, i tillegg tar jeg med staven å støtte meg til.

Med meg på turen blir selvsagt Helle og ungene. I tillegg har en kompis (Geir Inge) meldt at han kunne tenke seg å være med på turen, det gir en ekstra trygghet. (håper det ordner seg slik at han får vært med)
Det kan være områder som jeg trenger litt støtte, samt områder hvor det er greit å holde ungene i hånden, har hørt at det er noen steder en ikke bør være for mye på kanten 😉
På disse stedene kan det være greit å ha ei hånd å holde i 😉

Turen opp er fra parkeringsplassen 3.8km å gå, det er 330 høydemeter, fra 270 til 600moh ved platået. «a walk in the park» 😉

Planen er å bo på en camping i nærheten et sted for å kunne starte tidlig for å ha hele dagen på oss.
Har fått vite at sporty folk går opp på 1-1,5 time, hvermansen bruker 2-2,5 time opp, 3 timer med barn, så jeg beregner å bruke 4 timer opp, og 4-5 timer ned igjen, også blir det vel en times tid på toppen til mat og kos, bilder osv.

Turen ned igjen er nok for meg minst like utfordrende, kanskje mer også, men dette SKAL jeg klare..
Jeg kom meg ikke til toppen av Galdhøgpiggen, men det får jeg prøve om igjen senere.. først er det Preikestolen som skal bestiges.

Planen er å finne en langhelg i mai som det meldes om pent vær, så jeg har i hvertfall 4,5 mnd med intensiv trening før turen.
Fysioterapauten min blir med på treningsopplegget og vi skal legge opp fokuset mot dette målet.

Baktanken med å ha dette målet er å legge lista høyt for meg selv, men det har jeg gjort helt siden slaget, det gir meg et ekstra kick til å gi det lille ekstra. Jeg tenker som så at et mål jeg nesten kan nå vil være for enkelt, så her må det gis litt blod, svette og tårer.. 😉
Hvis det er noen andre slagrammede som har tatt turen opp til toppen vil jeg gjerne ha noen tips, forslag og anbefalinger som kan bidra til turen, så takker og bukker jeg for alt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s