Kortidsminne etter hjerneslag

den

Jeg skulle egentlig ha skrevet om dette tidligere, men jeg glemte det 😉

For mange slagrammede er det et problem at hukommelsen blir dårligere, dette kjenner jeg selv på også, men vi prøver gjerne å gjemme det og bortforklare det, men sannheten er at dette problemet er nok en følgeskade av hjerneslaget..
Det finnes løsninger som kan hjelpe en i hverdagen…
dropvox

Jeg bruker en App som heter DropVox på min iPhone, denne kan jeg bruke til å ta opp ting jeg skal huske, eller om en skal i møte og trenger tid i ettertid til å skrive referat eller lignende. En må bare huske å spørre de andre deltakerne på møtet om det er greit at det tas opp, samt at du må slette innspillingen innen 14 dager, så er det innenfor reglene til datatilsynet.

Når jeg er på farten og skal huske noe, og ikke har noe å skrive på og med, så kommer denne appen til sin rett igjen.
Den finnes også for Android og er en del av Dropbox løsningen og er gratis for de første 5GB, så kan man kjøpe større plass om man vil det.

DropVox fungerer slik at når du har spilt inn det du skal , så lastes innspillingen opp til din dropbox konto og du kan hente det opp igjen fra pc eller mobil.

Det finnes nok garantert flere lignende apper som gjør det samme, jeg nevner kun denne fordi det er den jeg har erfaring med.

Ønsker dere en fortsatt god dag.

 

Én kommentar Legg til din

  1. OneNote er en annen app, som er utrolig gjev å huske ting med – Jeg har helt siden jeg var gjennom ‘mit’ slag sverget til å bruke kalenderfunksjonen som basismiddel. PC og Telefonen kan synkroniseres og når man først har lært å bruke dette, så fungerer det i bøttevis!
    Har ikke peiling på hvor mye jeg har betalt i straffegebyr for ikke å møte opp til legeavtale og lign. Det sliter jeg nesten aldri med mere! – Nett og PC-bruk er så vigtig for slagrammede, at det burde være fradragsberettiget! – Men så lenge NAV anser nett-oppkobling som luksus, er det vel ikke mye å gjøre med det?
    Respekt over at du har begynt å beskrive dine problemer – og skal gjøre mit bedste for å spre budskapet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s