Godt nytt år. Mål for 2017…

den

blankearkfargestifterJa, da er vi kommet inn i 2017, et nytt år, helt ubrukt og klar for nye opplevelser og da stiller jeg spørsmålet til meg selv, hva skal vi finne på i 2017?…. og hva skjer med helsa?
I 2016 var nok det store høydepunktet reisen til Afrika og besøke jentene på Prosperity Girls High Scool i Sierra Leone, en tur som ga meg mange inntrykk og man får et nytt sin på livet og hvor godt vi faktisk har det her i landet. Men samtidig er jeg så imponert over hvor mange smil en møtte uansett hvor vi var.

2016-07-10-07-17-06Sommerferien ble en tur til Sverige etter at vi solgte campingvogna og investerte i en Camp-Let, Vi ser frem til mange nye gode turer med denne.
Det ble sykling langs Göta kanal og det ble bading og kosing, akkurat slik vi liker å feriere.

For meg har treningen og innsatsen der ikke gitt meg noen høydepunkter, mer vedlikehold. Jeg er nok kommet til et punkt der det krever mye større innsats for å bli bedre enn det jeg er i dag, men i og med at jeg er i full jobb, aktiv som frivillig i styret i LFS og i NHF, Men samtidig har det vært et lærerikt år som frivillig i disse foreningene, har lært utrolig mye.

2016-11-07-18-32-57-1Høsten har vært en hektisk tid med mye å gjøre på jobben og  samtidig har vi kjørt på med oppussingen på loftet. men det gir resultater, på loftet blir stadig nye ting ferdig og vi håper å komme i gang med utleie i løpet av våren. Vi har måtte ta litt og litt hver mnd så vi har nå brukt 3 år på å komme hit vi er nå, men heldigvis har vi fått god hjelp av venner og kollegaer slik at vi har fått opp farten litt. Det som gjenstår nå er listing, legge gulv på kjøkkenet og få inn inngangsdøren og det, så er mye gjort.

Men nå er vi altså kommet inn i 2017, det er flott vær ute, og dagen starter med å vokne med hodepine, og når man ikke rørte en dråpe alkohol i går, så er nok ikke hodepinen selvforskyldt, dette blir en rolig dag å håpe at formen bedrer seg, ikke blir værre. Tomine kom inn til oss kl 4 i natt med vondt i magen og feber, så det er nok noe som går.

i løpet av 2017 har vi noen ønsker og noen planer. Sommerferien begynner å ta form, det blir ei uke på Bøda camping på Øland, her er plassen reservert og vi kommer nok til å ta en liten biltur til der hvor det er varmt i Tyskland før vi drar til Bøda. Vi lurer litt på om vi skal ta ei natt i telt på stranda i Tropical Island utenfor Berlin, bare for å ha opplevd det også.
Da jentene fikk årskort til Dyreparken og vi investerte i årskort til oss selv så blir det nok en del turer i parken, både badelandet og parken.

2016-10-02 11.15.59.jpg

Da jeg plages mye av smerter/plager som følge av at jeg presser meg selv til å gå mest mulig og ignorere lammelsene mest mulig har jeg måtte ta et valg. Jeg må tenke 10 år frem i tid. Jeg klarer i dag å gå litt, men ikke langt. Og presser jeg meg så endet det opp med at jeg at jeg sliter med kramper og spasmer i flere dager, i tillegg får jeg vondt i hofte og i magemuskler da jeg bruker feil muskler som følge av kompansering da lammelsene gjør at jeg fortsatt ikke kan gå skikkelig.
Jeg søkte derfor NAV om en elektrisk rullestol som vi kan bruke når vi skal i dyreparken, på tur i skogen, eller om vi skal steder det blir endel gåing.  Denne stolen heter Permobil Trax 850 og er en stol som kommer godt frem i ulendt terreng og på stier og veier.
Hadde jeg hatt bil til det, så hadde jeg nok hatt med meg stolen flere steder også.

Drømmen min for 2017 var å få råd til å kunne kjøpe en Mercedes Viano, Caravelle eller lignende for å kunne kjørt inn stolen baki og tatt den med på turer, i dag så må vi ta den med oss på en tilhenger, det er tungvindt og den blir nedgriset  selv om trekket er på, ingen god løsning. I tillegg får vi den ikke med oss når vi skal på tur med Camp-Leten til sommeren.  En slik bil vi trenger koster fort en halv million, og det er MYE penger til en bil som synker som en stein i verdi for hver dag som går. Men det hadde vært utrolig lettelse for meg og familien med en slik bil, så etterhvert, når leieinntekter er på plass og oppussingen hjemme er ferdig, da kan vi håpe at det finnes en brukbar bruktbil som kan passe for oss.

Og den som leter, finner sies det.

bilmlogo

Etter en lengre tids letings leting fant jeg endelig bilen, en brukt Mercedes-Benz Viano, 2008 modell som er kun gått 93.000km og er utstyrt  med de viktigste tingene jeg trenger for å fungere.

Bilen ble lokalisert i Trondheim og mine svigerforeldre tok turen å besiktiget bilen.
Bilen var i god stand og det ble en handel, og da de allerede hadde planlagt tur nedover til oss ifm vinterferien tilbød de seg å kunne kjøre bilen ned, riktignok må jeg vente litt over en måned på å få bilen, men det skal jeg klare. i tillegg vil nok nevøene som skal være med nedover sitte godt på turen 😉

Jeg ser frem til at bilen skal komme frem og jeg kan ta bilen ut til e-tac eller Handicare for å få litt tips og råd vedr om jeg trenger heis, rampe eller skinner til å kjøre traxen ut og inn av bilen og så en tur innom papirmølla til NAV for å søke overflytting av rattkula fra gammel til ny bil, Må egentlig gå 11 år før man kan bytte bil og få ny rattkule, men her er det helsas forfall som har tvunget oss til å bytte bil, så vi får prøve å søke.
Nye bilen har CANBUS system, det har ikke den gamle 2004 mondeoen hvor rattkula oprinnelig ble montert i.

2016-12-31-13-59-28Det er blitt noen mil på sykkel i 2016 også,
Passerte 70 mil og med den snøfrie vinteren kjøpte jeg inn noen dekk slik at jeg kan ta meg noen turer også i vinter.

Med piggdekk på sykkelen kan sessongen starte tidlig og jeg ta meg ei runde selv om det er snødekke og is.
Nå som ute tempen ligger på 6-10 grader + så er det ingen hindring for en tur å strekke litt på hjulene. Skulle så gjerne hatt mer tid til fysisk aktivitet da det er det som holder oss i gang.

Så får vi se om jeg ikke kan få oppdatert bloggen litt oftere i år slik at det ikke blir månedsvis mellom hver gang.

Helt til slutt så vil jeg oppfordre hver og en av dere til å ta en årlig tur til legen å sjekke blodtrykket og helsa generelt, det tar ikke lange tiden, men det kan spare deg for å måtte leve med handicap resten av livet og jeg kan love deg at med handicapet kommer det plager og irritasjonsmomenter som du må leve med resten av livet.
Vær smart, ta en «EU kontroll»

Én kommentar Legg til din

  1. Arne Mjlane sier:

    Takk videre for mildt

    Sendt fra Galaxy Tab.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s