Sykkelen min

Hei, her er litt info om sykkelen min som jeg fikk i Februar 2014. (Les mer om det her: https://freulv.wordpress.com/2014/02/19/drom-blir-virkelig/
2014-02-18 13.42.45Sykkelen er en 2014 modell HP Velotechnic Gekko E-Trike og er fra Tyskland (http://www.hpvelotechnik.com/)
den er tilpasset meg med alt av gir og bremser til høyre hånd, i tillegg har jeg klikk pedaler for å holde bena på plass når jeg sykler.

Fordelen med denne sykkelen er at med 2 hjul foran og ett bak er sykkelen veldig stabil. Når den i tillegg har lavt tyngdepunkt føler man seg veldig trygg og kan nyte sykkelturen til det maksimale. men det er greit å lene seg inn i svingene for sikkerhetsskyld 😉

På sykkelen er det montert en hjelpemotor fra BionX, med et batteri på 26V og 6,6 AH, noe som gir meg ca 30km med 100% hjelp og ikke så mye motbakker, men om jeg velger å sette den på 25% hjelp så vil jeg kunne nå ca 50km ca, alt avhengi av hvor mye hjelp jeg trenger fra motoren.
Motoren fungerer slik at jeg må tråkke først, så kommer den etter og gir meg en dytt, så det er ikke snakk om noe «free ride» her i gården, her må apostlenes hester trø til hele veien.

Sykkelen har 3 gir foran og 8 gir bak på lik linje som en vanlig sykkel og alt av gir justeres på høyre hånd.
På det letteste giret er det null problem å forsere motbakkene, og på det tyngste giret klarer jeg en toppfart på ca 25-30 km/t, men på sletter og over lengre tid klarer jeg å holde hastighet på ca 20-25 km/t, ikke så fort, men det kommer av at om jeg forsøker å tråkke raskere så begynner venstre beinet mitt å sparke i fra på feil tidspunkt osv og spasmer slår inn i beinet.. fortsatt noen fiber kabler som ikke er helt koblet i toppen etter hjerneslaget, men det blir jo stadig bedre.

Sykkelen er levert av Bardum AS som yter en suveren service og support, de har bistått med å få sykkelen skikkelig tilpasset til meg.
eneste jeg har måtte gjøre er å justere bommen da pedalene var litt langt fremme, og når jeg kortet den inn litt måtte jeg kutte kjedet litt, men det var en grei sak å ordne. 🙂 I tillegg har jeg festet på litt fester til gopro kameraet mitt, dette for å få noen minner fra turene våre til film. JetPak ordnet med transporten av sykkelen ned til Kr.Sand.

gekko e-trike_folded_600x3842014-06-15 13.37.15

I sommer kommer vi til å ta med oss syklene våre på ferieturen da sykkelen min passer helt fint bak i bilen når den slås sammen, og siden sykkelen kan legges sammen så godt som den kan er det fortsatt plass til litt annet stæsj(baggasje) også. De andre syklene henger vi på draget på vogna og drar avgårde 😉

Til minstemor tar vi med tilhengeren så kan hun sitte i den når vi skal på lengre turer, hun er ikke så klar for lengre turer på 2 hjul enda, men i denne sitter hun å har full kontroll, og som hun sier.. jeg blir ikke sliten. 🙂

Tilhengeren, skoene m/pedaler og hjelm ble jeg sponset av Intersport i skippergada i Kristiansand, ta turen innom der for en fantastisk handel.

Med denne sykkelen kan jeg nå fungere som andre fedre, ta meg en treningstur, luftetur, kosetur med familien osv, frihet er vel det rette ordet.
Det hele gir meg en enorm sykkelglede, derfor twitrer jeg også med #sykkelglede for å vise at selv med handicap kan man nyte gode sykkelturer

2014-05-19 19.30.36 2014-05-22 19.01.32 gekko e-trike_600x384

Våren 2015 har jeg sagt ja til å stille opp når jobben skal sykle styrkeprøven, jeg hiver meg på strekningen Eidsvoll-Oslo. så jeg har litt å trene mot. Jeg har allerede uniformen på plass.

2014-06-11 23.18.10

 

Sykkelen ble overrakt til meg etter et samarbeid med Atea AS og Grimstad Sykkelfestival samt. med Astri Pedersen som dro i trådene. Tusen takk alle sammen.

Bardum AS Ateahjerteformennesker

 

intersport-logo

3 kommentarer Legg til din

  1. Sykkel er livet…,en kan være sin egen herre gjør som en vil, uten å være avhenig av andre,komme ut i naturen, en vedig fin måte å få sett , naturen som er rundt deg, noe som en ikke hadde fått sett når en kjører bil. Den sykkelen du har er en utrolig bra sykkel, for di som er dårlig til beins å sliter med balansen. Jeg sykla rundt Lofoten ei gang, siste del av den turen sykla jeg i lag med en som sykla på sånn sykkel du har. Han var fransk å var på vei til Nord kapp, så han hadde sykla fra Frankrike,og opp dit, jeg vet han kom fram, så du har mange muligheter freddy, lykke til på veien….. Arne

    1. Freddy sier:

      Takk, ja jeg er kjempefornøyd med sykkelen min og vet at jeg kommer til å få mange fine turer med den 🙂 det kommer flere blogger og videoer om den og det å sykle 😉 hadde vært gøy å tatt en tur sammen en gang 🙂

      1. jJa vist , nå har e ei mor som bur på Evje , så mulig heten er der

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s