Helse-status pr. 25.mars-2011 +div.. :)

Ja, da var det dags for ny tur til dr.dyregod, og det resulterte i enda en reduksjon i tablett mengden.. nå er jeg nede i 2,5 tablett om dagen..

Blodtrykket ligger jevnt rundt 110/50-111/70 og pulsen ligger på mellom 50 og 60, begge deler er noe lavt.. ideelt burde jeg vært på 110/70 og rundt 60 i puls når jeg er rolig og avslappet, men når jeg har det etter å ha gått fra bilen og inn på legekontoret, kledd av meg jakke og vrntet i kø osv, så er det litt lavt.
Dette betyr at jeg får dårlig sirkulasjon av friskt blod ut til ytterste  del av lemmene som armer, fingrer, og tær..
Muligens jeg skal kutte enda mer på tablettene ved neste kontroll i mai..  evt før om ikke svimlingen min gir seg.. Jeg blir litt svimmel i det jeg reiser meg…
dette er kjempegode nyheter for meg som før gikk rundt med blodtrykk på over 200/110.

Når det gjelder det motoriske, så har fysioen gått fra å hjepe armen opp og ned til å  holde igjen og provosere frem at jeg må bruke krefter, morro.. dette er kun i albuen og skuldra ut og inn vel og merke..
Jeg sliter fortsatt med å kunne få løftet armen rett opp fra benkenog ta mot taket.. og håndleddet er det fortsatt litt lite bevegelse på, men noe erdet,
samme med fingrene, bare jeg får tøyd og strukket litt på fingrene så klarer jeg å bevege dem, men klarer ikke å strekke fingrene rett ut på kommando… enda!

Foten er litt stand-by for tiden.. klarer å vippe fotbladet opp og ned noen få cm, men ikke nok.. og jeg trener fortsatt for å kunne klare å løfte foten opp bak meg.. men det jobber vi med 🙂

Treningen.. den er fortsatt intensiv..
Mandager trener jeg med fysioterapaut fra rehab teamet..
Tirsdager trenes det i styrkesal i ca 45minutter og ettepå er det på benken med fysioterapaut.. harde men gode økter trening.. som trengs, så gjerne mer av dette..
Onsdager trener jeg arm og fingre osv med ergoterapaut, og en runde med fysioen etterpå..
Torsdagener det påan igjen i styrkesalen, og benken hos fysioen..
Fredager er det ingen trening med fysio. men da trener jeg på morgenen hjemme med de egentreningsoppgavene jeg har fått..

Pr.slutten av mars jobber jeg nå 20%, fra 1. april vil jeg jobbe 30%, fordelt utover 3 dager i uka.. mandag, onsdag og fredager..
Jeg har testet meg litt og jeg holder fint ut en dag om jeg må, men det er litt tidlig enda på fast basis kjenner jeg. Men det kommer..

Flere har spurt meg hvordan jeg klarer å holde motivasjonen og pågangsmotet oppe såpass hele tiden.. De sier de ikke har sett meg en eneste gang som nedfor og deppa siden skaden skjedde..  og oppskriften min var å ta et valg.. ligge der å grine, eller kjempe meg tilbake..  for meg var valget enkelt.. jeg hadde ikke noe valg.. Jeg har 3 skjønne jenter(2 små og ei stor) som vil ha tilbake pappaen og kjæresten sin.. og jeg har en fantastisk familie, gode venner, fantastiske kollegaer,  alle disse gir meg en solid støtte i ryggen og de gir meg energi til å kjempe videre..
Jeg lærte en gang på gymmen på skolen av gymlærer Martin Husom, at når en skal løpe 60 meteren, så må man løpe den helt igjennom, også forbi mål, ikke slakke av rett før mål linja, så jeg gir gass, hele løpet ut.. om det så må ta meg ett, to eller tre år, så skal jeg finne energi til å stå løpet ut…

En annen ting som gir meg det lille ekstra boost’et i livet er jo såklart drømmen om igjen få komme oss ut i båten og nyte noen deilige smeigedager på sjøen, finne noen fredelige plasser og nyte roen og freden.. Dette er hva jeg drømmer om:

 Når største jenta vår griner av å savne båtturer og vil på sjøen i januar, da smeltet far og kjente selv draget mot sjølivet igjen..
 det er nok ikke til å legge under en stol at jeg er litt over snitt interressert i båt og båtliv, så for meg betyr båten vår mye
 Burkaen er fortsatt på båten, men nå ryker den snart av slik at vi kan få kommet i gang med å pusse og polere på den, men dessverre  er  jeg redd jeg ikke får gjort så mye som jeg vil selv.. er nok fortsatt avhengig av hjelp til mye..
 Men så snart jeg får kommet meg oppi båten, kan jeg ta meg av de tingene som kan tas med ei hånd i hvertfall..
 Men det kommer nok en invitasjon til dugnad, hvor det vil bli delt ut inngangsbillett til dugnadspilsen som skal være i båten når den er kommet på sjøen.. 🙂

Båten er tidligere blitt brukt ifm lønningspilser med jobben, og de har døpt båten til M/B Fjordfyll.. 😉
Så den får leve videre opp til navnet sitt. 🙂

Dugnadspils: Siden båten ligger i opplag på et jorde inn i landet, hjelper det nok ikke å sette frem noen kasser med øl for å lokke til båtpuss..
Derfor tenkte jeg å dele ut invitasjonskort til de som møter opp, og kjøper inn vann og brus osv..
Så når båten er kommet på vannet, og det meldes om sol og hærlig vær ei helg, sendes det ut varsel om hvor og når dugnadspilsen blir avholdt.. Jeg legger da båten ved f.eks fiskebrygga, hvor dere som var på dugnaden kan komme å nyte noen kalde pils, litt ræger og loff  og lignende.. som takk for hjelpen.

Så nå venter jeg bare på våren skal ta skikkelig tak, noe jeg tror den jobber med, for det har vært noen dager nå med hærlig vær og god temp på dagene.. bare nattefrosten kan slippe taket nå.

Ha en fortsatt strålende dag videre..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s